C/ Agustí Oriol i Botet, 5.
17310 Lloret de Mar

T. 972 37 22 91
www.centresmedical.com | CONTACTE

grup-clinic-selva-maresme

cates

Unitat Integral de Diagnosi per a la Imatge

Gabimedi ui diagnosi

El diagnòstic per la imatge és una branca de la medicina molt present en el dia a dia del sistema sanitari. Les diferents tècniques que permeten observar l’interior del nostre cos faciliten la detecció de les malalties i, en fases posteriors, fer un seguiment dels pacients i assegurar-los la salut. Es tracta d’una varietat d’aparells i tècniques que poden crear imatges de les estructures i l’activitat a l’interior del nostre cos. La tècnica més adient dependrà dels símptomes i dels òrgans que el metge o metgessa necessiti explorar.

En els nostres Centres disposem de: Ressonància Magnètica Oberta, Radiologia convencional, Mamografia, Ortopantomografia, Teleradiografia, Ecografia i Ecografia 3D i 4D, Ecocardio-Doppler, PAAF (puncions amb control ecogràfic) i Proves complementàries.

RESONÀNCIA MAGNÈTICA OBERTA: La Ressonància Magnètica es una tècnica diagnòstica basada en la utilització de camps magnètics, ones de radiofreqüència i ordinadors molt potents per obtenir imatges del cos humà. S’utilitza per visualitzar l’interior del nostre cos amb la finalitat de detectar anomalies o malalties. La Ressonància Magnètica no utilitza radiacions ionitzants com les radiografies o les tomografies computeritzades (TAC).
La Ressonància Magnètica s’ha convertit en el procediment preferit per a diagnosticar gran quantitat de problemes de moltes parts del cos, diferenciant el teixit sa del patològic. Es poden valorar el cervell, la columna vertebral, les articulacions, les extremitats, l’abdomen, la pelvis, els vasos sanguinis, el cor i altres parts del cos humà.

RADIOLOGIA DIGITAL: La radiografia és la prova diagnòstica més àmpliament utilitzada. Es fan servir raigs X per obtenir imatges del cos en format digital o pel·lícula. Sobretot, serveix per examinar estructures denses com els ossos o teixits com els pulmons. S’utilitza per diagnosticar una gran varietat d’afeccions, des de fractures d’ossos, càries, pneumònies, pedres al ronyó... En alguns casos, serveix com a primera aproximació, però pot ser que no sigui suficient per fer un diagnòstic. Permetrà que el metge o metgessa obtingui informació per triar la millor tècnica per continuar aprofundint i arribar a determinar clarament quina malaltia patiu. Davant una intervenció, com pot ser una cirurgia, el metge pot necessitar fer-vos una radiografia que li servirà com a “full de ruta”. De la mateixa manera, un cop acabada la intervenció també pot ser útil per valorar-ne el resultat obtingut.

MAMOGRAFIA DIGITAL: La mamografia és una radiografia d’alta definició de la mama en què s’utilitzen raigs X a dosis molt baixes. És la millor tècnica per diagnosticar un càncer de mama de forma precoç. Es fa servir per a la detecció precoç del càncer de mama. Per estudiar lesions a la mama de nova aparició.

ORTOPANTOMOGRAFIA DIGITAL: Amb un equip radiològic específic s’obté una radiografia panoràmica de les arcades dentals. És una tècnica que mitjançant l’ús de raigs X permet l’estudi dels maxil·lars, mandíbula i de les dents. Les indicacions són múltiples (valoració de cordals, lesions òssies, dents supernumeraris ...), determinades per l’odontòleg o el cirurgià maxil·lofacial.

TELERADIOGRAFIA DIGITAL: Projecció radiogràfica tradicional per a l’estudi i tractament ortodòntics.

ECOGRAFIA: L’ecografia és una prova mèdica que fa servir ultrasons que permeten que una màquina compongui amb aquests ultrasons imatges del cos. Quan aquesta tècnica es fa servir per explorar els vasos sanguinis s’anomena ecografia Doppler.
Permet diagnosticar un ampli ventall de situacions. La més coneguda és per al seguiment de l’embaràs, però la fan servir totes les especialitats mèdiques. L’ecografia no és útil per observar les estructures del cos que tinguin ossos o aire.
Ecografies 4D, o ecografies en temps real, és l’obtenció de 26 imatges 3D per segon amb un equip 4D, el que confereix la sensació de moviment real. Es graven en DVD/memòria USB i és com si estiguessis veient una pel·lícula del teu fill per televisió.

PROVES COMPLEMENTÀRIES: Electrocardiograma, Campimetria, Espirometria, Audiometria, Holter cardíac, Holter tensió arterial, Anàlisis Clíniques i Proves d’esforç.

 

Centres del Grup Clínic Selva Maresme amb Unitat Integral de Diagnosi per a la Imatge:

Policlínica Maresme  -  Ressonància Oberta  -  Croal Salut1-Policlínica Maresme  -  Vectis-Policlínica Maresme
Gabimedi Lloret  -  Gabimedi Tordera  -  Gabimedi Farners  - Gabimedi Dental-La Plantera  -  Medical Blanenc  -  Medical Lloret


Proves de la U. I. de Diagnòstic per a la Imatge a Medical Lloret:

Ecografies

Consultar Equip Mèdic

Oferim tot tipus d'ecografies per al seu diagnòstic, igual que també realitzem PAAF (punció mamària, tiroïdal, etc.) per al diagnòstic de patologies i complementació d'estudi.

Ecocardiogrames Doppler Color

Consultar Equip Mèdic

Proves Complementàries

Consultar Equip Mèdic

Al nostre centre pot realitzar les següents Proves Complementàries:

Llegiu-ne més: Proves Complementàries